Na de “droogrit” van januari mochten we vandaag weer naar buiten voor de “februari rit met Joan”.
Hiervoor ging de tocht naar Woudenberg waar we in Restaurant Schimmel zouden gaan starten. Na de koffie en het welkomstwoord en de uitleg door Joan kon een ieder starten.
Het weer was een beetje wisselend, klein buitje, wel nog wat gladde stukjes weg, wat mistig maar aan het eind kwam toch ook weer het zonnetje kijken.
We hadden vandaag drie systemen. Pijlen kortste route, Punten kortste route en een combinatie van pijlen en punten route, met als uitdaging de punten maar 1 keer te mogen bereiden. Hier en daar een kruisje door de weg, of geen weg, en niet te vergeten de bermlijnen. Dat  is altijd onze favoriet om te vergeten, maar dat was dit keer een makkie.
We hebben heel wat mooie weggetjes gezien in de omgeving Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, randje Leersum, Amerongen en het industrieterrein de Faktorij te Veenendaal. Ook de letters ophalen ging niet verkeerd. De letter H op het industrieterrein was van z’n stokje gegaan en de letter P van kaart 2 bij punt 7, vlakbij de Amerongse Berg was helemaal ten onder gegaan. Verder verliep het allemaal vlotjes. We waren dit keer zelfs binnen de tijd weer terug.

Tijdens de lunch werd het toch nog wel even spannend, want de heren waren de 10 kilometer aan het schaatsen in Pyeongchang tijdens de Olympische winterspelen. Jorrit Bergsma werd 2e en Sven Kramer helaas 6e. Ook al kijkt niet iedereen naar de winterspelen, het was toch grappig de spanning te zien in het restaurant.

Na de lunch heeft Joan het verlossende woord gegeven en de uitslag bekendgemaakt. Maar eerst de dit jaar voor het eerst ingestelde “jaarprijs”  (als ik het goed zeg).  De extra vraag was: Hoeveel ritten heeft Joan uitgezet,  inclusief de droogritten + duploritten van 1991 t/m 2001?
Het goede antwoord is: 91 stuks. Els zat er het dichtste bij met 98 stuks.
De winnaars voor vandaag waren Ilona en Henriette, als 2e op enkele minuten tijdsafstand Shirin en Ingrid.

Joan bedankt voor het uitzetten van de rit. Het was weer gezellig en hopelijk allemaal tot de volgende keer.

Ingrid Kasper