Verslag V&A rit dd 11 mei 2017, door Yvonne Koster

Uitzetter Nico Slappendel had ’s morgens om 08.35u al een controle verklapt: foto op V&A pagina van facebook met controle ‘A’ op een dun boompje geplakt.

Op weg naar de start van alweer de 5e rit dit jaar van Vrouw&Auto hadden Maresa en ik het erover: eigenlijk hebben we altijd wel goed weer. En zo ook vandaag: stralend blauw met zon zodat de kleuren van het witte fluitekruid, de blauwige pinksterbloemen, de zwart-witte koeien in de frisgroene weilanden en het geel van het koolzaad ons Nederland op zijn mooist lieten zien. Ook molens, ooievaars en veulentjes waren te bewonderen. Al dat moois leidde mij als bestuurder zo af dat we nogal wat langsrijders gescoord hebben. Daarbij was het ook even wennen dat de controleletters op rose ondergrond stonden en – instinker! – soms op ooghoogte maar ook laag bij de grond geplaatst waren.

Uitzetter Nico Slappendel had een leuke en mooie rit – systeem pijlen kortste route – uitgezet over lange polderwegen, dijken langs oa de Lek en kleine dorpjes. De start was in het oude vestingstadje Nieuwpoort.

Na kopje koffie op het zonnige terras en uitleg konden we vertrekken behalve pechvogels Sylvia en Elisabeth. Hun prachtige rode Mercedes wilde niet meer starten en het wachten was op de wegenwacht. Uiteindelijk kreeg die de motor zo rond lunchtijd weer aan de praat en zijn de dames meteen naar huis gereden om niet het risico te lopen dat de auto weer niet zou starten. Uiteindelijk hebben 6 equipes de rit gereden.  De finish was ook in Nieuwpoort bij Nico op het terras om daarna met de pont over te steken naar Schoonhoven waar bij een gezellige lunch in Lekzicht Nico de uitslag bekend maakte en Ilona de prijzen uitreikte.

Wie weet: bij de duplorit die we volgende maand gaan rijden in de buurt van Oene/Gelderland is het ook zulk mooi weer.  In ieder geval dezelfde gezelligheid!