Op woensdag 17 juni begon het jubileum-evenement van Vrouw & Auto al in Blaricum. Ineke en Susanne kwamen vanwege de files wat later, maar dat leverde nu nog geen strafpunten op. De sfeer zat er direct al goed in, ook al begonnen we gewoon met een cranberrysapje. De rit naar Mooi Rivier verliep voorspoedig, dankzij de gekozen route via de polder.

In Dalfsen konden we eindelijk een wijntje drinken en daarna gingen we aan tafel met Sylvia en Elisabeth, die al eerder waren aangekomen. Het diner bij Mooi-Rivier, geserveerd door stagiaire Maarten, was super! Het was de avond van de sapjes, druivensap, bramensap en zelfs pruimensap. Hilariteit alom.

We wilden niet te veel alcohol drinken, immers de volgende dag moesten we de jubileumrit rijden.
Toen we de volgende morgen uit het raam keken, keek een konijntje ons vrolijk aan, dat is lekker wakker worden. Na het ontbijt druppelden zo tegen 11 uur alle andere dames binnen, eigenlijk buiten, want omdat de zon zich af en toe liet zien was het heerlijk toeven op het terras aan de mooie rivier de Vecht. Sylvia heette iedereen welkom en een speciaal welkom voor Miep Benard (mede-oprichter) en Hansje vd Broek, de uitzetter van het evenement. We werden door het bestuur verrast met een koningsblauwe sjaal met het nieuwe logo Vrouw & Auto geborduurd in fel oranje. Dat kleurde fantastisch op de foto’s.

Na een korte uitleg van Hansje, de groepsfoto en de lunch, konden de eerste deelnemers van start. We begonnen met een blinde lijn. Veel dames hadden nog nooit een blinde lijn gereden, dat gaf extra spanning. Goed meten (schaal 1:50:000) en goed bijhouden waar je bent, dan kwam je niet in de problemen. Het eerste bordje was een A en dan ga je vrolijk verder. Daarna de C, de B en de E en toen kwamen we bij Hankate. We twijfelden, of we links of rechts van het kanaal moesten rijden. Eerst maar links proberen, dat reed best goed volgens de lijn, en dan de fliebel rechts, dat was een behoorlijke kuil maar mijn bestuurster Karen durfde daar wel doorheen en dan gelijk links en weer links over de brug, maar er stond toch echt geen controle. Toen weer terug, aan de andere kant van het kanaal gekeken, maar dat liep dood, dus de eerste keuze was goed, jammer dat de controle omgevallen was!

Het tweede systeem was “pijlen kortste route”. Goed kijken waar de voet van de pijl begon, anders miste je gelijk al de F en daarna de G. Pijl 3 niet tegengesteld rijden dus 2 x langs de G. Na pijl 11 hadden we een theepauze in Restaurant Spoolder in Luttenberg. Het afsluitende stempel gemist, maar nog tijd over, dus eerst terug en toen vonden we de controle op de hoek.

Na de pauze verder met pijlen kortste route tot en met pijl 19. Toen punten kortste route en op weg naar punt 5 door het industrieterrein van Dalfsen, om nog even te zwaaien naar Classic Job, (v/h Classic Jaap, de man van Hansje vd Broek). Bij Welsum nog even door het bos, zodat we voor de finish nog even konden plassen.... Wat een leuke rit, nog leuker toen we hoorden dat Karen en ik 1e stonden na dag 1 met 0 fout. De voorsprong was minimaal, want Elly en Inez, maar ook Susanne en Ineke hadden geen fouten, alleen iets meer tijdstraf. Maresa en Yvonne stonden 4e na de 1e dag met 1 gemiste controle. We waren erg vrolijk en gaven Hansje een dik verdiend compliment. Hansje zei waarschuwend, dat we daar morgen vast anders over zouden denken....

Nog voor het diner werd de nieuwe website, www.vrouwenauto.eu, gebouwd door Peter Leenders, uitgebreid bekeken en uitgelegd. Peter kreeg een luid applaus, maar dat zal hij niet gehoord hebben, omdat hij er helaas niet bij kon zijn. Het diner daarna was voortreffelijk!

De volgende morgen na het ontbijt, gingen we vol goede moed van start. Hansje had vooraf nog een toelichting gegeven op de systemen. “Kompasroos” en “Visgraat” zijn niet de gemakkelijkste systemen. Maresa legde uit met lepeltjes en koekjes hoe je een visgraat moet rijden.

De Kompasroos bleek in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig te rijden. Pas als de neus van de auto op de weg stond, ontdekten we vaak dat we toch de verkeerde kant hadden gekozen. Maar de echte problemen begonnen pas, toen we de visgraat gingen rijden. Op de toelichting stond dat de visgraat niet over onverharde wegen gaat en dat opritten niet worden weergegeven.

We kwamen er op een gegeven moment, na meerdere keren terugrijden, en weer opnieuw beginnen, echt niet meer uit. We zagen vele andere dames ook daar stagneren. Later bleek dat, wat wij voor een oprit aanzagen, er stond toch een brievenbus (?), Hansje voor een weg aanzag. We hebben de visgraat moeten laten voor wat het was en hebben de weg gezocht naar het einde van de visgraat, via een meegeleverd kaartje naar punt A, ook nog lastig zonder verdere aanknopingspunten zoals plaats- of straatnamen. Toen we daar uiteindelijk met Maresa en Yvonne aankwamen, konden we beginnen aan “pijlen-kortste-route” door o.a. de Gemeenten Staphorst en Zwartsluis. Wat een mooie streek!

Op het prachtige Landgoed De Oldenhof werden we welkom geheten door de broers Blokland. Arno Blokland, vriend van (kasteelvrouwe)Elly, zit in de Stichting die dit Landgoed beheert. Na de lunch kregen we een mooi verhaal o.a. hoe Koningin Wilhelmina, láááááááááng geleden haar eerste autoritje van Paleis Het Loo naar Vollenhove de “Oldenhof’ maakte.

Na de lunch vertrokken we via een ingetekende lijn door het prachtige Blokzijl richting Giethoorn.
Vanaf Giethoorn reden we “pijlen-kortste-route”. Van pijl 1 naar 2 gingen wij eerst over een deel van de pijl om dan bovenlangs naar de voet van de pijl te gaan. Helaas geen controle.... daar werden wij niet vrolijk van..... We zagen Susanne en Ineke de weg nog eens ingaan, waarschijnlijk om te kijken of er echt geen controle stond. Wel kwamen we onderweg grote fel oranje bordjes van een collega uitzetter tegen. Die hebben we gelukkig niet opgeschreven. Later bleek dat, op de één na kortste weg de (naar ons idee fout)controle W stond. Van pijl 7 naar 8 was ook nog lastig, ofwel bovenlangs 2x langs de A of onderlangs met de controle E. Wij hadden 2x een verkeersbord “Verboden voor Voertuigen” gezien, bij de eerste stond “na 300 meter” en bij de 2e niet, dus wij gingen bij ‘t 2e bord terug. Een aantal meiden reden daar door, omdat zij 2 x gelezen hadden dat dit pas gold “na 300 meter”.... Moeilijk hoor.

Ik dacht aan de voorspellende woorden van Hansje.... maar gelukkig was de rit naar “Mooi Rivier” verder weer heel goed te doen. Bij de finish kregen we een lekker drankje en heerlijke bittergarnituur, waardoor we direct weer positief gestemd waren. Prima verzorgd aldaar en wederom dank aan Hansje voor de mooi uitgezette routes!

Toen volgde de prijsuitreiking. Elly, die de eerste dag voor Inez had genavigeerd en de 2e dag voor Miep ging met de felbegeerde wisselbeker naar huis! Wat een prestatie! Zeker ook voor Miep; met haar leeftijd van boven de 80 bewijst ze, dat je op oudere leeftijd nog mee kunt doen aan deze sport.
Met een gelijke stand gingen er twee 2e prijzen uit, voor equipe Maresa en Yvonne en voor equipe Karen en Mieke. De 3e prijs ging naar Shirin en Yvonne. Bloemen gingen naar Miep, die al 25 jaar lid is en naar Elly met hartelijke dank voor het organisatiewerk. Met een groot applaus voor de uitzetter Hansje vd Broek werd het evenement beëindigd.

Later ontvingen we via de mail de uitleg van de rit (zodat we van onze fouten kunnen leren) en een correctie op de prijsuitreiking. Al met al, een evenement om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar!

Mieke van Bueren