Op donderdag 17 maart was het weer zover. Maresa en haar man stuurden de dames van Vrouw & Auto vol enthousiasme op pad voor de eerste echte rit van dit jaar.

Deze rit lag al 2 jaar op ons te wachten en werd meermalen door Corona uitgesteld.
Als startlocatie werd gekozen voor ‘t Hilletje in pittoresk Kootwijk. Een “Hilletje” is een hooiberg, toepasselijke naam voor deze pleisterplaats waar in het verre verleden de paarden van de postkoets werden gewisseld.
De rit zelf werd gereden in de prachtige omgeving en ging via Stroe, Kootwijkerbroek, Wekerom terug naar Kootwijk. Het systeem: punten vrije route op een 1:100.000 kaart. Best een pittige opgave, het is lastig meten op zo’n kaart met weinig details, je zit er zomaar 100 meter naast. Op de precieze punten kon je dan het antwoord op de vraag vinden die de controlekaart je stelde. Uiteraard waren daar wel nog een paar addertjes onder het gras. En een aanwezige letter op het punt ging voor een vraag. Goed lezen wat nu precies die vraag is en niet teveel of te weinig antwoord opschrijven want dat werd fout gerekend. Van de 6 equipes waren er 3 op tijd terug de andere 3 hadden iets meer moeite mee. Maar ook zij kwamen dapper doorzettend tot de laatste vraag terug.
Een leuke rit met genoeg uitdaging voor iedereen.
Het klassement werd uiteindelijk gemaakt door een schrijffout: Koos in plaats van Kous. En zo gebeurde het dat de 1e plaats, met bijbehorende fles wijn om te vieren, ging naar Mieke en Anja.
We hadden 2 nieuwe dames Brenda en Geke, voor hen een fles wijn ter aanmoediging de volgende keer weer met ons mee te gaan.
Voor Sascha en Sandra een fles om, naar vrije keus de moed erin te houden of verdriet weg te drinken.
En voor ons allemaal een zakje paaseitjes van Madeleine ter gelegenheid van haar verjaardag Hiep Hiep Hoera !!

Onze volgende rit in April is een introductie dag.
Laten we proberen nog wat meer nieuwe dames te interesseren voor onze leuke hobby.

Tot dan… Hiltje
(What’s in a name)