Vandaag de laatste rit van Vrouwenauto van dit jaar gereden met Anja, waar ik 20 jaar geleden al ritten mee reed bij Vrouw en auto. Mijn vaste buddy Karen was verhinderd en Anja was weer eens in het land, dus hoe leuk was dat. Vooral ook omdat ze bij wijze van uitzondering in onze Abarth, onze 'rugzak' mocht rijden. 

We waren te gast bij clublid Sandra in Deil met een schitterende ruimte voor onze club. Voor herhaling vatbaar! 

Er waren 8 equipes. We reden systeem grensbenaderen. Je moest zo dicht mogelijk langs de grens rijden via punten 1, 2, 3 en 4. Je mocht de grens niet over, behalve op 2 aangegeven 'keerpunten' op de kaart en verder de wegen maar 1x rijden, dwz geen keerlusjes voor de grens. Niet over wegen met kruis rijden. De grens was de Betuwe (spoor)lijn eh route... 

Eerst even puzzelen met de 4 kaarten. Het beste was de kaarten aan elkaar te plakken anders had je geen overzicht en snapte je er geen bal van. Sowieso is het altijd al enorm opletten om goed weg te komen bij een rally...

We reden met de rallycheck app. Ik had die gisterenavond al ingeladen. Bij de finish hoorden we dat bij maar 3 equipes de rallycheck goed gewerkt heeft, bij ons werkte hij prima, heel fijn zo vaak een vrolijke ping te horen. Jammer dat de techniek niet bij iedereen werkte, want zo was er ook geen uitslag mogelijk, geen winnaar en ook geen prijzen. Toch voor ieder een lekkere chocoladeletter. 

Mijn complimenten voor de bijzonder mooie en goed uitgezette rit van AndrĂ©, de man van Sandra samen met Emile, de man van Maresa. Er waren zeker nog leuke instinkers: een keerlus voor de grens bleek toch mogelijk door een weg met gescheiden rijbanen en een opening om te 'keren'. 

Er waren door de uitzetters bij de laatste controle nog wat wegwerkzaamheden gesignaleerd, waardoor meer wegen weggekruist moesten worden, toch nog 1 kruis te weinig, want zo gingen wij onnodig en onbeloond een woonwijk in, maar ach tijd telde toch niet en de Abarth reed super. 

We kregen de lunch aangeboden door onze jubilerende vereniging. Een heerlijke erwtensoep met roggebrood of zoete aardappel soep en belegde broodjes. Die Sandra kan ook alles. 

Het was al met al fijn weer een rit te kunnen rijden. We kijken al weer uit naar de volgende rit in januari 2022. 

Allen bedankt en fijne decembermaand. 

Mieke van Bueren