De laatste rit van het jaar, wat was het weer een prachtige en zonnige V&A dag. De start en finishlocatie was bij restaurant Belle in Oud-Zuilen, wat een gezelligheid.

Er waren maar liefst 13 equipes aan de start, zóveel had ik er nog nooit meegemaakt. De dames Dubois hadden een punten kortste route tocht uitgezet met 8 controle letters en 18 vragen te beantwoorden over de locatie.

Toen we de kaart ontvingen en de route gingen intekenen, dachten we oh dat is goed te doen. Maar al rijdend viel het toch wel erg tegen, er moest heel secuur gemeten worden om de kortste route te kunnen rijden. De juiste locatie van de punt berekenen was ook best lastig om daarna de vraag goed te kunnen beantwoorden.

Maar wat was het een prachtige route, de kleuren van de bomen waren nog rood en goudgeel, een plaatje. We reden ook langs heel veel forten, sommige kwamen ook op de vragenlijst voor. Tja en langs de Vegt en de Loosdrechtseplassen, hebben we behalve naar de routekaart ook zeer zeker naar alle mooie huizen gekeken.

Op de terugweg, met restaurant Belle in het zicht, blijkt dat de meesten naar de lunch uitkeken, want er waren maar 3 equipes die de laatste vraag goed hadden. Het laatste stukje van de rit hebben de overige 10 equipes de rit dus tegengesteld gereden. Niet 1 equipe heeft alle letters opgeschreven, dus er was voor iedereen voldoende uitdaging in deze mooie rit. Als klap op de vuurpijl hadden ze ook nog een behendigheidsproef bedacht. Met een speelgoedauto, een Lagonda tussen twee appels en twee mandarijnen doorrijden, ook dat was weer een komische actie.

Carine en Marilène bedankt, ik heb genoten.

Daarnaast heeft Madeleine voor de winnaars weer voor leuke prijsjes gezorgd en alle dames ontvingen een leuke attentie, dank je wel.

Sylvia Cats