We worden welkom geheten in Restaurant/Theetuin Oud Vuren op de Waaldijk 70 in Vuren met koffie of thee en heerlijke appeltaart , voor de liefhebbers met slagroom. Een goed begin.

De uitzetters waren Carine Smith-Dubois en Marilène Dubois van RCD-Rally’s. 
We rijden een punten kortste route en horen dat de ideale rijtijd 120 minuten is. Dat wordt bij lange na NIET gehaald, maar we hebben onderweg genoten. Het was zo’n mooie route. Als je meer tijd zou hebben gehad, had je graag wat foto’s gemaakt. We hadden namelijk ook weer schitterend weer, zoals gewoonlijk. De Waal lag er prachtig bij.

In het begin was het lekker doorrijden, maar in Broekse Sluis en later in Acquoy en Gellicum kwamen de auto’s van Vrouw en Auto Stella en mij van voor en achteren tegemoet. Soms passeerden ze ons of wij hen en we keken vragend naar elkaar. Dat was verwarrend, maar het klopte. Zo vond je namelijk de letters in de goede volgorde, vooral goed opletten op de brievenbus bij een woonhuis. Onderlangs en boven langs, water, kerk en daardoor 3 keer de letter W. Grappig.

En dan gelukkig weer wat makkelijkere stukken van 12 naar 13, weer over de voorrangsweg (en daar kwam je, als je niet goed was gereden een foute letter Z tegen). In het plaatsje Tuil weer een fopletter Y, rondje rijden, dan 2 keer de I, door de appelboomgaard en weer een letter, en daarna keren. Hup hup, de tijd dringt. Van 22 (in Herwijnen) naar 23, op de kortste manier langs het water, weer langs een kerk. En had je dan een (fopletter) L ingevuld, dan had je niet de kortste weg …….

Daarna vrij gemakkelijk terug naar het restaurant waar we een heerlijke boerenlunch kregen voorgeschoteld. En toen de uitslag bekend werd gemaakt bleek dat niemand sip naar huis hoefde want we kregen allemaal een zakje met, hoe toepasselijk, vanwege bijna Sinterklaas, gevulde autootjes.Madeleine en Hiltje kregen de eerste prijs, Maresa en Sylvia werden 2e en Susanne en Ineke 3e.

Stella en ik werden zesde en zoals van tevoren afgesproken moesten wij daarom het verslag schrijven.

Hartelijk dank bestuur en Carine en Marilène voor deze schitterende rit en alle lekkers.

Stella van Dijk en Nelleke van Seijst.