Deze keer Stoomafblazen in Gelderland.

We verzamelen bij het gezellige Huize Bloem in Lieren, het zou zo maar ons clubhuis kunnen zijn. Onze uitzetter van vandaag Jaap Jongman komt hier vandaan en had voor ons een prachtige rit uitgezet in de omgeving.

In en om Lieren werd flink aan de weg gewerkt wat al gelijk een aantal natuurlijke blokkades opleverde die omzeilt moesten worden. Het beoogde begin bij het Stoomtrein museum werd dus letterlijk afgeblazen. Maar als je uit dat lastige begin de eerste pijl goed aanreed werd je al snel beloond met een mooie duidelijke grote oranje A. Dankjewel Jaap, voor ons alsjeblieft geen kleine roze bordjes meer.

Het systeem van pijlen kortste route en de blokkades in de pijlen leverde een aantal leuke situaties op, met een beetje logisch nadenken was het goed te doen.

Meer moeite hadden we met pijl waar we een bord met verboden inrijden over het hoofd zagen en dus eigenlijk een stukje pijl hadden moeten overslaan die we op een omrijdconstructie konden ophalen. De F gemist en een tweede keer langs de Q.

Daarna ging het weer vlotjes, de voorgenomen route werd nog éénmaal gewijzigd en voelde gelijk als de juiste toen we de stempel tegenkwamen.

Altijd goed blijven opletten dus en zoeken naar de kortste route. Deze laatste opmerking was ik zelf even vergeten bij het aanrijden van de laatste pijl. Daar lag geen weg onder, dus “doorrijden naar de eerste samenkomst van wegen en vandaaruit de kortste weg naar een samenkomst van wegen achter die niet bestaande weg”. Helaas beetje dom, want dat punt waar we niet linksaf konden was al een samenkomst van wegen, je hoefde niet door te rijden, je kon daar namelijk ook nog rechtsaf en daar stond de B want die route was korter! Ach ja, beetje te kort door de bocht gegaan.

Nadat alle dames Huize Bloem weer hadden gevonden, hebben we gezellig aan een gedekte tafel buiten geluncht.

De uitslag bracht een aantal ex aequo’s zowel bij de eerste drie als de laatste twee dus wij boften met ons flesje wijn. De nieuwe damesequipe eindigde knap in de middelmoot en Fredie was zo lief haar aanmoedigingsfles aan Jaap te geven als dank voor de mooie rit.

Tot de volgende keer!

Hiltje van Blaricum