De zon schijnt al als ik vroeg van huis wegga en neem daarom de Saab maar mee, dan kunnen we strakjes open rijden!
Hier en daar wat file onderweg, en dat gold voor meerderen hoorde ik wel, maar ik ben precies om 10 uur ter plaatse.
Buiten staan al een aantal deelneemster lekker te praten als ik aan kom rijden bij restaurant Reeuwijksehout. Het blijkt dat je bij het restaurant pas om 10u binnen mag, dus eigenliljk was de file zo erg nog niet ;-) .
Op naar de koffie en een lekker gebakje.

Na een korte uitleg van Nico over de bruggen onderweg (foto’s), knelpunten in de grensbenaderings route en de nieuwe kleur van de letteraanduidings bordjes, Oranje ipv Roze,  gaan we op pad.

Op de parkeerplaats zetten Ingrid en ik vast een stuk van de route uit en gaan op pad. Grensbenadering gaat altijd om de details en natuurlijk zijn openbare parkeerterreinen de uitgelezen plek om controles te plaatsen. Dus, meteen bij het wegrijden het volgende parkeerterrein meegenomen en een controle gevonden.  Maar zoals we altijd bij de start wat minder opletten, zeggen we nog tegen elkaar dat we niet de snelweg op moeten rijden. Jajaj, Ingrid zegt, eerste rechts, en ik rij dus zó de snelweg op, dom dom!
Eerste de beste afslag maar weer omgekeerd en de route weer opgepakt.

We komen langs prachtige smalle wegjes tussen de slootjes (let op al die tegenliggers), ophaalbruggen, dijkjes en dit in combinatie met de zon en warm weer, dus helemaal geweldig!
In Nieuwerbrug een brug met tol, we waren van tevoren gewaarschuwd door Nico en hebben allemaal onze 50 cent betaald! Maar was dat nou echt nodig?

Weg vervolgen en blijven opletten dat je de bruggen niet vergeet op te schrijven! We hadden er al eentje gemist, maar konden die mooi aan het einde nog invullen 😁 . Toch fijn dat alle bruggen genummerd waren Nico! Misschien volgende keer niet doen, dan is er meer concurrentie mogelijk!

En dan op het einde van de rit, nog een ere rondje over het naastgelegen parkeerterrein en alsnog de letter P missen. Wel triest hoor!

Met 20 minuten straftijd, te laat binnen, hadden we verwacht bij de laatsten te eindigen. Maar tot onze grote verbazing winnen we deze rit!

Hartelijk dank Nico Slappendel voor de geweldig mooie rit, we hebben genoten van de omgeving!
groetjes,
Ingrid en Shirin