Mijn rally-maatje, Joke , was dit keer verhinderd, en door de oplettendheid van een van de bestuursleden werd ik dit keer aan Ria gekoppeld. Ria Kolkman-Meijer als ex restauranthouder en ik als hobbyhok, dat wordt een bijzondere plezierige rit. Aan gesprekstof geen gebrek zou ik zo zeggen.

Bijzondere bijkomstigheid: Ria komt uit Beinsdorp, verdwalen is dus geen optie.

Op tijd vanuit Bilthoven vertrokken, ik was navigator en kon daarom met anderen meerijden. Nu moet je een gegeven paard nooit in de bek kijken, maar als je met een ervaren rallyrijdster meerijdt, ga je er van uit, dat je snel en adequaat op de plek van bestemming komt.

Doordat er een te vroege afslag werd genomen, heb ik, om alvast in de stemming te komen, een mini rally op het terrein van Schiphol meegereden. Zeer aanbevelenswaardig. En mede door de ervaren bestuurster waren we toch nog ruim op tijd op plaats van bestemming.

De vorige keer had ik geleerd: Als je aan komt rijden kijk goed om je heen, bepaal je positie, bekijk verkeersborden etc. etc. . En juist toen ik me goed aan het oriënteren was, werd ik gebeld door een bestuurslid! Of we de auto achter op het terrein wilden parkeren, dan was het minder ver lopen naar het restaurant.
Was dit een afleiding manoeuvre… of bijzonder attent. Ik hou het op het laatste.

Op de leuke locatie Como&Co, een restaurant aan het meer, stoer ingericht, kregen we extra uitleg van Marilène Dubois. Marilène is professioneel freelance fotograaf en organiseert evenementen www.marilenedubois.nl en  www.crea-italia.nl/fotograaf-marilene-dubois We kennen haar van vorige ritten, dus dit gaat vandaag leuk worden.

Pijlen kortste route en punten een na kortste route. De Bollen route.

Bij de start een behendigheidsopdracht. Zoveel gas geven dat je wiel precies een keer ronddraait. En dat op de cm precies. Voor ons een makkie, maar voor de uiteindelijke winnaars van de rit, een hele klus.

Als navigator heb ik mij geconcentreerd op de kaart [A3] en nauwelijks bloemen kunnen spotten. Mijn bestuurster, bekend in deze regio, gaf de achtergrond informatie.
De bloemen worden geplukt voor de bollen expo. En hier en daar staan nog wat paarse-uien- bollen, alium gigantium, deze laten ze voor de mooiigheid staan. Wil je de bollen met kleur, pracht en praal dan moet je toch echt wat er eerder komen. www.keukenhof.nl

Nadat we een uur hadden gereden en pas bij punt 5 waren kreeg Ria het toch een beetje benauwd. De finish was bij punt 21! Dus een beetje meer gas en Fredie meer vooruit de route plannen.
We zijn binnen de tijd gearriveerd, wel letters gemist en enkele instinkers niet opgemerkt.

Wij zaten niet in de prijzen, maar we hebben genoten.

Wat ik geleerd heb deze keer?
Bij een punt moet er altijd een letter staan!!! Heb je die niet gevonden dan zit je fout of heb je wat gemist.

De op een na kortste weg: Is er een rotonde op dat traject? Gewoon een rondje rotonde rijden en de letter twee keer opschrijven. En op hele kleine driehoekjes letten.

Van te voren oefenen hoe je de autoband precies een keer rond kan laten rijden!

Mede door de sfeervolle plaatsen Noordwijkerhout, Lisse, De Zilk, Arnoud , Bemmer en de prachtige wegen, het heerlijke weertje en de organisatie van bestuur en Marilène was het weer een leerzame en prachtige rit.

Groeten van Fredie Blankestijn